2036 İstanbul Olimpiyatları niyetinin temsil mekanı olarak planlanan pavilyon IPA Florya Kampüsü’nde yer almaktadır. Kampus içerisinde pavilyon tasarımı için en uygun bölgelerden birisinin kütüphane ve hangar yapılarının karşısında yer alan ağaçlık bölge belirlendi. Bu alan hem yerleşke içerisinde çalışan personelin hem de yerleşke dışından gelecek kullanıcının yaklaşım yönleri gözetilerek fark edilen ve günlük yaşamın çeperinde yer alacak bir deneyim mekanı olma potansiyeli taşımaktadır.
Pavilyon nedir sorusu ile başlayan tasarım sürecinde ürünün işlevsel bir karşılığının olması önemsendi. İçe dönük yerine dışa ve yerleşkeye yüzünü dönmesi temel hedef olarak alındı. Bulunduğu yerin girdilerine göre şekil değiştirebilmesi ve gittiğinde hiç gelmemiş gibi iz bırakmaması tasarımın diğer bir hedefi idi.İstanbul 2036 Olimpiyatları ile ilgili tüm etkinliklere ev sahipliği yapacak amfi ile kalıcı sergi alanı pavilyonun 2 ana fonksiyonudur.
Parkur ise bir deneyim mekanıdır. Parkur, olimpik faaliyetin en bilindik imgesi atletizm pistinin tasavvurudur. Parkur eğilip bükülerek mevcut ağaçlara göre güzergahını belirler ve uygun yeri bulduğunda amfiye dönüşür.Yerleşkenin mevcut yaya yollarına da yanaşarak ziyaretçilerini içine alır. Halka da boşlukta yükselerek hem amfinin mekansal sınırlarını tarifler hem olimpiyatın en bilindik imgesine doğrudan referans verir. Halkanın iddialı strüktürü ile olimpiyat ruhu ile doğrudan bir ilişki vardır.
Pavilyonun ana taşıyıcı malzemesi çelik olarak tasarlanmıştır. Pavilyonun dinamik geometrisinin imalat sürecinde kontrol altında tutulabilmesi adına tüm tasarım süreci parametric araçlar ile 3 boyutlu alanda yürütülmüştür. Atölye ortamında CNC ile kesilecek GFRC paneller, akrilik levhalar ile yerinde ebatlama yönteminden kaçınılarak olası imalat problemlerinden kaçınılmıştır. Zemin bitiş malzemesi için hem parkur hem de amfi de aynı malzemenin devam edebilmesi ve yekpare bir yüzey elde edilmesi adına kendiliğinden yayılan poliüretan kullanılmıştır. Eğimli yüzeylerde malzemenin akışkanlığı azaltılarak yüzeye tutunması planlanmıştır. Oturma elemanları için dış mekan hava koşullarına dayanıklı olmasından dolayı Cam Elyaf Takviyeli Plastik(CTP) tercih edilmiştir. Bu elemanlar aynı zamanda strüktürün tüm led aydınaltmalarının driverlarını içinde saklar