Projenin ana fikrini temelde iki zemin kot yaratmak oluşturur. Arazideki yaklaşık 6m seviye farkı avantajı kullanılarak programın farklı karakterdeki birimlerini (Çalışma Mekanları / Etkinlik ve Ağırlama Mekanları) yaratılan bu zemin kotları ile ilişkilendirilir ve Kamusal ve Özel Mekanların dış alanlar ile doğrudan ilişki kurması hedeflenir.

Üst kot daha çok Formal ve Törensel bir dış alan olarak hizmet verirken elçilik kompleksinin tüm araç trafiğinin de organize edildiği Sert Zemin olarak kurgulanmıştır. Alt zemin kot ise araç ve servis trafiğinden arındırılmış bir yeşil alan olarak çalışırken etkinlik ve ağırlama mekanları bu kota direk açılabilmektedir. 
Komşu parsel sınırından çekme mesafesi bırakılması zorunluluğunun olmaması tasarım süreci için doğrudan bir girdi olarak ele alınmıştır. Elçilik kompleksinin temel bazı servis birimlerinin (Giriş kontrol, Vize Veznesi, Otopark) içinde yer aldığı bu Duvar Yapı komşu parsel sınırını da tarif edecek şekilde Doğu-Batı yönünde sürekli uzanır. Arazinin kısa kenarlarına kadar uzanan Duvar Yapı tüm yaya ve araç trafiğinin kontrol edildiği güvenlik –kontrol noktalarını da tarifler. Duvar Yapı aynı zamanda içinde oluşturulan boşluk aracılığı ile düşük bahçeye dönüşerek bodrum katta yer alan atölye mekanlarına gün ışığı sağlar. 
Güvenlik noktalarını aynı hat üzerinde karşılıklı çeperlere yerleştirmenin temelde iki avantajı olduğu söylenebilir. Birincisi yoğun kullanımın olacağı öngörülen Temsil ve Etkinlik günlerinde araç trafiği doğrusal olarak çalışır ve alana giren araçlar diğer kapıdan direk olarak çıkıp yoğunluğun oluşmasının önüne geçilir. İkincisi ise Doğu çeperinde yer alan kapı Elçilik Konutunun günlük kullanımına tahsis edilir.
Vize başvurusu için gelen ziyaretçilerin elçilik çalışma rutinini aksatmaması adına Vize ofisleri ana giriş kontrol noktasına yakın konumlandırılmıştır. Aynı zamanda Giriş noktasında ziyaretçilerin beklemesi için oluşturulan bekleme alanı da elçilik içi yoğunluğu arttırmamak adına önerilmiştir. 
PLANLAR
KESİTLER
GÖRÜNÜŞLER
Elçilik çalışma mekanları temelde iki kütlede organize edilmiştir. Elçilik Makamı, Konsolosluk Makamı ve bunları bağlayan giriş ve karşılama yapısı çalışma birimlerinin tümünü kapsamaktadır. Birimleri birbirine bağlayan giriş yapısı direk olarak dış mekana açılabilmekte ve gerektiğinde iç mekanda başlayan etkinliğin dış mekana da uzanmasına olanak verir. Giriş mekanından alt zemin kotta yer alan etkinlik mekanlarına erişim sağlanmıştır. Hem gelen ziyaretçilerin hem de elçilik makamının direk olarak bağlanabildiği etkinlik mekanları lobisi direk olarak yeşil alana açılabilmektedir. 
Yıl: 2016

Yer: Çankaya, Ankara, Türkiye

İşveren: Bangladeş Büyükelçiliği

Program: Büyükelçilik Ofis/Konut

Toplam Alan: 8000 m²

Statü: Öneri

Proje Ekibi: Semra Uygur,  Özcan Uygur, Fatih Yavuz, Emre Şavural, İbrahim Yavuz, Ege Çakır, Baran Ekinci

Uygur Mimarlık ile birlikte
ADANA MARINA PORT / EKOLOJİK ÇEKİM MERKEZİ
İZKA
ARGOS KAYAK OTELİ
LÜLEBURGAZ YILDIZLARI YÜZME AKADEMİSİ
GÖKÇEADA LİSESİ
FREA | Projeler | BANGLADEŞ BÜYÜKELÇİLİK BİNASI, Projenin ana fikrini temelde iki zemin kot yaratmak oluşturur. Arazideki yaklaşık 6m seviye farkı avantajı kullanılarak programın farklı karakterdeki birimlerini (Çalışma Mekanları / Etkinlik ve Ağırlama Mekanları) yaratılan bu zemin kotları ile ilişkilendirilir ve Kamusal ve Özel Mekanların dış alanlar ile doğrudan ilişki kurması hedeflenir. , Mimarlık, Tasarım, Mühendislik, Kentsel Tasarım, Fatih Yavuz, Emre Şavural