The main idea of the design is making someone who wants to purify from metropolis life continuing non-stop feel taking a step a new world when s/he comes.
Perspectival wall effect of “Threshold Building” gets lighter, becomes permeable and gives clues about the life inside while closing the entrance. Due to the motivation of the main idea that settlement gives, structural part of the program reclines to existing entry edge of the land without damaging the natural environment. “Threshold Building” with its clear line separates alternative life inside the settlement from outside. Pedestrian arteries, formed with the continuity principle of fluent lines coming from nature, generates accommodation units by taking on the dimension in front of “Threshold Building”.
All re-creative activities for purifying issue are designed on pedestrian arteries. Open cracks are organized with a circle template because of the articulation of fluent pedestrian arteries without trouble, being agonic, being without guidance concern.
SITE PLAN
PLANS
SECTIONS
ELEVATIONS
Year: 2013
Location: Çankırı, Türkiye
Client: LÖSEV
Programme: Office, Administration
Total Area: 94.000 m²
Status: National Competition Entry
Project Team: Emre Şavural, Fatih Yavuz, Ramazan Avcı, Seden Cinasal
Consultants: Hazal Tonguç (Biologist)
in collaboration with SCRA
EMBASSY OF PEOPLE’S REPUBLIC OF BANGLADESH
TURKISH MILITARY ACADEMY LABORATORY CENTER BUILDING
ANAMUR ATATEPE SOCIAL CENTER
ZAFER COLLAGE
KARTEPE YAZICILAR RESTAURANT
EN / TR
FREA | Projects | LÖSEV ÇERKEŞ CENTER OF NATURAL LIFE, The main idea of the design is making someone who wants to purify from metropolis life continuing non-stop feel taking a step a new world when s/he comes., Mimarlık, Tasarım, Mühendislik, Kentsel Tasarım, Fatih Yavuz, Emre Şavural